ChristerSchoultz Jokaiselle oikeus raitistua!

Yksilönsuojaa rikotaan räkeästi ehdotetuilla pankki- ja potilastietohankkeilla

Minusta on yksityisyyden suojaa poljetaan nyt ehdotetuin lakimuutoksin erittäin rajusti. Ensin Valtiovarainministeriön ehdottama pankkisalaisuuden murtamista, josta kirjoitinkin bogin jonkin aikaa sitten. Nyt viimeisenä Sisäministeriöllä agendalla oleva potilassalaisuuden murtaminen on minusta suorastaan pöyristyttävä. Ja syystäkin ammuttu alas kaikkien lainoppineiden tahoilta.

En voi missään nimessä hyväksyä kumpaakaan lakiehdotusta, ja minusta kansalaisten yksityisyyden suoja, josta tiedustelulakien kohdalla jo mentiin rajaa hipoen, ollaan nyt ylitetty. Olemme menossa erittäin lujaa vauhtia kohti Orwellimaista yhteiskuntaa, jossa isoveli tietää kohta ihmisen yksityisimmistä asioista, enemmän ja ennen kuin yksilö itse saa siitä edes tietää.

Yksi iso teemani on päihderiippuvuus ja sen hoito. Voitte vain kuvitella, että jos se kynnys avun piiriin hakeutumisella on jo nyt äärimmäisen korkea, niin kuka haluaa asettaa mahdollisen suuremman yleisön tietoon itsestään tietoja, ja millaisen katastrofaalisen vaikutuksen ja karhunpalveluksen tällainen toimenpide saisi aikaan.

Koko viimeaikainen keskustelu masennuksen ympärillä on oiva esimerkki. Miten ihmisiä leimataan loppuelämäksi ja siksi asiasta ei uskalleta kertoa esimerkiksi työnantajalle. Eihän kukaan tällaisen jälkeen edes uskalla hakeutua avun piiriin, ja loppupeleissä yhteiskunta maksaa siitä vain kovemman hinnan.

Pidän todella eriskummallisena sitäin, että nämä asiat pulpahtavat julkisuuteen ikäänkuin jo annettuina faktoina.

Näihin asioihin on mahdollista vaikuttaa äänestämällä. Minä vastustan erittäin vahvasti asioita, jossa halutaan kaventaa ihmisen yksityisyyden suojaa. Erityisesti tällaisena digitalisaation aikakautena, lainsäätäjän tulisi päinvastoin lisätä toimenpiteitä, eikä vähentää (!), jotka turvaavat jatkossakin ykilönsuojan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset