ChristerSchoultz Jokaiselle oikeus raitistua!

Ay-liike lobbaa jäseniä peruskoulussa!

  • Peruskoulun oppikirja ammattiliitoista
    Peruskoulun oppikirja ammattiliitoista
  • Peruskoulun oppikirja ammattiliitoista
    Peruskoulun oppikirja ammattiliitoista

 

 

Suomessa velloo keskustelu ilmiöpohjaisesta oppimisesta. Minäpä oheistan pari kuvaa ja tähän alle tekstin ysiluokkalaisten koulukirjasta koskien Ammattiliittoja. Kyse on ilmiömäisestä lasten aivopesusta kouluissamme.

Näin AY-liike haluaa vaikuttaa jo lapsiin peruskoulussa. Koulukirjan teksti on erittäin puolueellista, se on suorastaan ohjaavaa. En voi käsittää miten tällainen on päässyt läpi koulukirjoihin. Ei peruskoulun tehtävä ole olla Ay-liikkeen jäsenhankintakanava!

 

Liitoista voimaa

 

Työmarkkinajärjestöillä on Suomessa iso rooli. Ne rdustavat työnantajia tai työntekijöitä. Ammattiliito on järjestö joka puolustaa työntekijöiden etua. Useilla ammatialoilla tai saman koulutuksen saaneilla on oma liitto, johon jäsenet kuuluvat. Yli 70% suomalaisista kuuluukin ammattiliittoon. Yksi liittojen tärkeimmistä tehtävistä on sopia työehdoista kuten palkoista, työajoista ja lomista. Mitä enemmän jäseniä ammattiliitossa on, sitä paremmin se pystyy heitä auttamaan.

 

Monet luulevat, että vain kauemmin alalla olleilla on hyötyä liittoon kuulumisella, mutta näin se ei ole. Juuri nuoret tarvitsevat usein neuvoa ja apua. Jäseneksi kannattaakin liittyä heti, kun alkaa alan opinnot, on kesätyössä, tai osa-aikatyössä. Vastuullisen työnantajan pitäisi kertoa asiasta nuorelle työntekijälle. Useimmilla liitoilla on myös nuorten toimintaa. Monesti nuori ottaa yhteyttä ammattiliittoon vasta, kun tarvitsee oikeusapua, eikä liitto voi auttaa, jos nuori ei ole sen jäsen.

Maksat liittoon kuulumisesta pienen osan palkastasi, mutta liittoon kuulumisesta on monenlaisia etuja. Ongelmatilanteissa saat liiton luottamusmiehiltä apua ja neuvoja. Liitto hoitaa puolestasi kaikki neuvottelut työnantajan kanssa. Jäsenyys parantaa myös työttömyysturvaa. Jos jäät työttömäksi, voit saada liittosi työttömyyskassasta päivärahaa, jonka suuruus riippuu palkastasi. Lisäksi liitot järjestävät jäsenilleen koulutusta, mahdollisuuksia edulliseen lomanviettoon, ja alennuksia hotelleissa ja erilaisissa liikkeissä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset