ChristerSchoultz Jokaiselle oikeus raitistua!

Tipaton Tammikuu lupaus - Karhunpalvelus päihderiippuvaisille

 

 

 

 

Ajattelin näin joulun ollessa ovella kertoa, etten itse ole koskaan ryypännyt jouluaattona. Ajatuskin siitä oli kauhistuttava. Sittemmin kun olen saanut lapsia, on käytöstäni vahvistanut kaikki kampanjointi siitä, että anna lapsille raitis joulu. Sitä olen noudattanut säntillisesti.

Nykyään ymmärrän että se on ollut kaikkea muuta kuin raitis. Se on ollut juomaton. Koko lähipiirini, ehkä etunenässä kulloinkin vuorossa ollut elämänkumppani, on odottanut vain, koska korkki aukeaa. Viimeisinä juovina vuosina ole jo ollut erittäin kuivahumalainen ja kireä, syytellen juomattomuudesta muita ympärilläni. Kuivahumalasta kertova kesäinen blogini on ollut yksi suositumpia, se löytyy ekana kommenttikentässä.

Olemalla juomatta jouluaattona alkoholisti ostaa itselleen oikeutuksen juoda sitten jo esimerkiksi tapaninpäivän iltana. Minun päässäni oikein ylpistyin, lapseni tai vaimoni eivät ole koskaan saaneet kärsiä lasisesta joulusta. Kun tosiasiassa kaikki ovat vain odottaneet, koska mies avaa pullon.

Tämän lisäksi, ovat annetut lahjat myös mekanismi alkoholistille ostaa tiensä juovaksi ja hyvittää pikkujouluajan ylilyönnit. Olen syytänyt paljon rahaa juuri hyvittelyyn. Olen jopa sanonut alkaessani sitten joulun jälkeen dokaamaan, että ”mitä helvettiä sä nyt marmatat parista bissestä, justhan sä olet saanut turkiksen lahjaksi. Ei kaikki naiset sellaista saa. Sulla on ihan mielettömän antelias mies, ja sä kehtaat parista bissestä räpättää!!?!”

Joskus alkoholistin puoliso pysyy kiinni huonossa suhteessa, ja sietää alkoholistin käytöstä, juuri materialististen etujen takia. Suuret tuloerot ovat ihan mielettömän tehokas vallankäytön väline alkoholistille oikeuttaa juomistaan. Omalla kohdallani olen todella paljon pelannut tätä korttia. ”Kuka täällä maksaa kaiken, häh? Ei sunkaan muksut reissais näin paljon, ellen mä maksaisi näitä matkoja. Kyllä nyt aikuinen perheen vastuunkantaja voi välillä ottaa vähän huikkaa!!” Tosiasiassa vaimoni kantoi vastuun perheen selviytymisestä. Ei hän niitä reissuja pyytänyt. Ne olivat toki kiva antaa lahjaksi, MUTTA alkoholistina käytöksen muodostui hyvin narsistiseksi, ja asia kääntyi lahjansaajia vastaan.

Vaikka itse onnistuin pitämään jouluaaton juomattomana, dokataan suurimmassa osassa alkoholistiperheitä tänään. Tämä on kauhea päivä lapsille niissä perheissä, koska he vain odottavat katastrofin tapahtuvan. Ja se tulee sieltä 100% varmuudella.

Katastrofin tapahduttua, tulee häpeä ja lupaillut paremmasta huomisesta. Käytännössä se tarkoittaa Tipatonta Tammikuuta. Tämä valtion vuonna 1942 lanseeraama valtakunnallinen kampanja on mitä pahimpia karhunpalveluksia mitä päihdeperheille on tehty. Tänäkin jouluna sain sähköpostin EHYT ry:tä, valtakunnalliselta päihdetoimijalta, jossa kannustettiin Tipattomaan Tammikuuhun. Se kuvaa päihdeongelman täydellistä sekoittamista suurkulutukseen jopa ammattilaisten keskuudessa. Se on hyvin surullista. Elämme 40-luvulla. Sairausdiagnoosi on peräisin 50-luvulta.

Tästä inspiroituneenna ryhdyimme  Kantamossa julkaisemaan blogia. Ensimmäinen erittäin hyvä blogi koskee Tipattoman Tammikuun nurjaa puolta.

Älkää antako itsenne tulla huijatuiksi, alkoholiongelmaisen läheiset. Antakaa se itsellenne joululahjaksi lukemalla blogiteksti.
Tätä tekstiä voi taas vapaasti jakaa, se voi tuoda avun jonnekin perille.

Hyvää ja rauhallista joulua

https://kantamo.fi/tipaton-ei-auta-paihderiippuvaista/

Lisää toipumisesta(ni) voit lukea täältä

http://kantamo.fi/paihderiippuvainen/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Taas kerran kirjoitit hyvän kirjoituksen alkoholismin todellisuudesta.

Tuo tipaton tammikuu on minun käsittääkseni suunnattu "harrastelijoille", ei todellisille alkoholisteille. Oikeille alkoholisteille lienee paljon parempi metodi elää päivä kerrallaan niin kuin AA:ssa opetetaan: "Tänään en juo (ja huomisesta murehdin sitten vasta huomenna)."

Hyvää joulua!

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niinpä, mitä sitä tippoja säästämään; ei kun kulauttaa oikein kunnolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset