ChristerSchoultz Jokaiselle oikeus raitistua!

Korvauslääkityksen muutokset voivat lisätä huumekuolemia

  • Korvauslääkityksen muutokset voivat lisätä huumekuolemia

 

 

 

Huumekuolemat ovat alle 40v miesten toiseksi yleisin kuolinsyy Suomessa. Näistä kuolleista suurin osa on ollut lääkkeellisessä (valvotussa) hoidossa.

Toisessa uutisessa kerrotaan, että Suomessa korvaushoidossa siirrytään ensimmäisenä maana Euroopassa injektioihin, koska pillereiden kohdalla valvonta on hankalaa. Pillereistä injektioihin, sehän on narkomaanin polku muutenkin....

Tämä on täysin käsittämätöntä! Nämä nuoret miehet kuolevat, koska meillä annettava päihdehoito on täysin väärää. Näiden ihmisten ainoa selviytymismahdollisuus on raitistua. Mitä tekee yhteiskunta? Siirtyy tarjoamaan injektioita joiden yhteisvaikutus huumeiden kanssa on usein kuolema!!!

’Alho muistuttaa, että pitkäaikaisten lääkeaineisiin pitää suhtautua myös kriittisesti. Tutkimusprofessorin mukaan lääkkeen vaikuttava aine buprenorfiini on yleisin huumekuolemia aiheuttava aine, kun sitä käytetään yhdessä alkoholin tai bentsodiatsepiinin kanssa.’

Eli me piikitetään yhteiskunnan toimesta ja kustantamana pitkävaikutteista buprenorfiini -nimistä korvaushoitolääkettä narkomaaneille suoraan suoneen (piikitysfrekvenssi viikko - kk). Samaan aikaan tiedämme, että yleisin huumekuolemien syy on buprenorfiinin ja toisten huumeiden tai alkoholin yhteisvaikutus!

Milloin tämä hulluus loppuu? Koska päättäjät ja media ymmärtävät kyseenalaistaa ja viheltämään hullun pelin poikki?
Me lähetämme nuoria (erityisesti miehiä) takuuvarmaan kuolemaan toimimalla näin. Viskin vaihtaminen vodkaan ei raitista ketään. Näiden ihmisten mahdollisuus päästä irti huumeista ei ole mitenkään korkea. He eivät edes saa mahdollisuutta, kun julkisen puolen päihdehoito tarjoaa heille vain lisää huumeita!

Lisää toipumisesta(ni) voit lukea täältä

http://kantamo.fi/paihderiippuvainen/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Huumausaine- ja muussakin päihdehoidossa pitäisi pyrkiä hoitamaan ensin, tai viimeistään samaan aikaan, ongelmakäyttöä aiheuttavat taustaongelmat kuntoon ennen kuin raitistumisesta on kovin suuria toiveita. Useimmiten nämä liittyvät mielenterveyteen ja henkiseen pahaan oloon. Jos ei alkuperäistä syytä ongelmalliseen päihteidenkäyttöön korjata, on hyvin todennäköistä että "lääkityskin" pysyy ennallaan.

Valitettavasti tässä maassa raittiillakin ihmisellä on usein melkoinen vuori kiivettävänä saadakseen riittävää, tai mitään, apua tuolla saralla, ja mielenterveyshoito on resurssoinnissa kaukana muuta terveydenhuoltoa perässä, vaikka mielenterveyden ongelmat ovat usein erittäin lamaannuttavia, suuri kustannuserä kansantaloudelle ja potentiaalisesti hengenvaarallisia. Silti siihen ei panosteta kovinkaan paljoa, johtuisiko sitten vähättelevästä asenteesta ja vieläkin aihepiirin ympärillä leijuvasta stigmasta. Sekin hoito, jota tarjotaan, on usein lääkkeiden syöttämistä, ja lähellekään kaikki eivät pääse terapian piiriin, jossa taas ongelmia todella ruvetaan ratkomaan ja potilasta parantamaan. Asiaa voisi verrata siihen, että jalan murtaneelle annettaisiin purkki buranaa, mutta jätettäisiin kipsi laittamatta.

Korvaushoito on kuitenkin yksi asia, joka joillekin mahdollistaa edes hieman normaalimman elämän, ja voi samalla pitää erossa vielä vaarallisemmista aineista. Samalla se voi ehkäistä muita ongelmia. Suuri osa opiaatteihin riippuvaisista ihmisistä kuitenkin hakee aineensa sitten sieltä "kadulta" jos niitä ei terveydenhuollosta saa. Noista kahdesta pahasta korvaushoito on siis yleensä se pienempi. Maailmasta kyllä löytyisi hieman erikoisempia hoitomuotoja, joilla opiaattiriippuvuuden voisi pienellä riskillä parantaa nopeastikin, mutta jotenkin en usko että A-Klinikka rupeaa niitä tarjoamaan...

Raul Mattila

Tämä juttu on kyllä niin väärässä kuin olla voi. Ensinnäkään ketään ei nyky korvaushoidossa piikitetä. Ja kyllä korvaushoito pelastaa elämiä esim minun. Surullista lukea tällaista tekstiä jonka kirjoittaja ei ymmärrä mistä puhuu..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Väität että ainetta annetaan suonensisäisesti? Olet väärässä siinä. Voitko korjata väitteesi?

Käyttäjän ChristerSchoultz kuva
Christer Schoultz

Se on metafoora, olen siitä tietoinen että injisoidaan tavaraa kankkuun tai olkavarteen, josta geelimäinen hyytelö liukenee hitaasti.

Käyttäjän SamiNousiainen kuva
Sami Nousiainen

"Eli me piikitetään yhteiskunnan toimesta ja kustantamana pitkävaikutteista buprenorfiini -nimistä korvaushoitolääkettä narkomaaneille suoraan suoneen (piikitysfrekvenssi viikko - kk)." Kirjoittaja voisi edes hieman tutustua aiheeseen tarkemmin ennenkuin suoltaa omia mielipiteitään julkisesti netissä. Kyseinen injektiolla annettavaa korvaushoito menetelmä ei tosiaankaan anneta suoraan suoneen kuten kirjoittaja väärin kirjoituksessaan väitti, vaan se laitetaan ihon alle tai lihakseen. Jos se suoraan suoneen laitettaisiin niin sen kesto ei todellakaan olisi viikkoa tai kuukautta. Hoitokeinoa voisi verrata antabus hoitoon missä antavia lääkekapseli laitetaan ihon alle, mistä se liukenee elimistöön hiljalleen.

Kirjoittaja muutenkin on kirjoituksensa perusteella aivan ulalla korvaushoidosta ja päihteiden käyttäjien elämästä yleensäkkin. Ainoastaan siinä hän on oikeassa että korvaushoito tälläisenään ei ole paras mahdollinen hoitokeino, vaan tarvittaisiin enemmän tukea käyttäjille ja keinoja miten pysyä erossa päihteistä. Ja faktahan on se että yleensä päihteiden käytön taustalla on mielenterveysongelmia(esim. masennus) tai perheongelmat. Näihin ongelmiin kun annettaisiin apua päihteiden käytön lopettamisen ohella, niin ihmisillä olisi varmasti paremmat mahdollisuudet pysyä raittiina

Käyttäjän ChristerSchoultz kuva
Christer Schoultz

Kirjoittajalla on erinomainen ymmärrys ja kokemus päihteiden käytöstä. Kuten aikaisempaan kommenttiin totean, iv termi on metafoora, piikitysbtapahtuu esim kankkuun josta tavara liukenee hitaasti kehoon.
Alkoholismi, eli päihderiippuvuus on ensisijainen sairaus.voi olla että päihderiippuvaisella on muitakin sairauksia, mutta yleinen harhakäsitys on, että ajatellaan päihderiippuvuuden johtuvan esimerkiksi masennuksesta. Ei johdu. Päihderiippuvuus johtuu vain ja sinoastaan siitä, että on alttius päihderiippuvuudelle, ja on altistunut. Se ei ole ollut oma valinta. Päihde on myös masenne. Toisin sanoen, päihderiippuvuus, josta johtuva masennus, eikä päinvastoin.
Pöihderiippuvuus on myös krooninen sairaus, eli siitä ei voi parantua. Voi vain tapahtua ns remissio, eli toipuminen.
Mitä muuta sairautta hoidetaan niin, että sairauden aiheuttajalla hoidetaan sairautta)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset